Kā efektīvi atbrīvoties no paģirām. Aktīvie Līgo svinētāji, ņemiet vērā!

Ir smieklīgi dzirdēt jokus par paģirām, bet, kad runa ir par mums pašiem, tas vairs nešķiet tik smieklīgi. Tas ir ļoti nopietns stāvoklis, kurā paģiru pakāpe var atšķirties no vieglas līdz biedējošai. Šis materiāls jums pastāstīs, kā atvieglot paģiru simptomus.

Atjaunojiet šķidruma līdzsvaru

Alkohols kavē vazopresīna, hormona, kas regulē caur nierēm izdalītā urīna daudzumu, ražošanu. Rezultātā alkohola reibumā organisms sāk aktīvi tērēt mitrumu. Ja paģiras pavada arī svīšana, vemšana, caureja, cilvēks zaudē vēl vairāk ūdens. Un dehidratācija ir drošs veids, kā vēl vairāk pasliktināt reiboni, galvassāpes, vājumu, sausu muti un citus paģiru simptomus.

Tāpēc pirmais, kas jādara, ir zaudēto mitrumu jāatgriež organismā. Dzeršanai vislabāk ir piemērots tīrs dzeramais ūdens un vistas buljons. Bet, ja tie kāda iemesla dēļ nav pieejami, sāciet ar saldu tēju, augļu sulu vai marinētu gurķi.

 “Nelāpiet” paģiras ar jaunu alkohola devu

Ārsti godīgi atzīst: šķiet, ka neliela alkohola deva patiešām var mazināt nepatīkamos rīta simptomus. Visticamāk, tas ir tāpēc, ka paģiras ir saistītas ar abstinences sindromu – tā saukto pašsajūtas pasliktināšanos, kad organismam tiek atņemta psihoaktīvā viela, pie kuras tas ir pieradis. Lai iegūtu šādu ieradumu, nav nepieciešams dzert nedēļas: dažos gadījumos tas veidojas burtiski vienas dienas laikā.

Abstinences sindromu patiešām var aizkavēt vai atvieglot, ar nelielu alkohola daudzumu. Bet, ja organisms tik viegli pierod pie alkohola, tad jauna deva var kļūt par atspēriena punktu uz alkohola atkarības veidošanos. Un tas noteikti nav jūsu interesēs.

Paēdiet brokastis vai vismaz pusdienas

Nav nepieciešams grūst ēdienu sevī, kamēr jūtaties slikti. Bet, ja vēlme vemt jau sen ir beigusies, bet galva turpina griezties, ir slikta dūša un vispār ir ļoti neērti, jums ir nepieciešams paēst. Tas ir tāpēc, ka alkohols pazemina cukura līmeni asinīs.

Ja cilvēks dzer un neko neēd, simptomi būs īpaši slikti: smadzenēs ļoti trūkst glikozes, un tas veicinās vājumu un galvassāpes. Grauzdiņš un augļu sula ir vienkāršs un drošs veids, kā normalizēt cukura līmeni.

Pastaigājieties vai veiciet vieglus fiziskus vingrinājumus

Viegla vingrošana neārstēs paģiras. Taču slodzes laikā organisms radīs devu endorfīnu – dabīgu pretsāpju līdzekļu, kas var nedaudz uzlabot pašsajūtu.

Izgulieties

Izveidojiet pilnīgu klusumu savās mājās. Aizveriet logu ar tumšiem aizkariem. Skaitīt aitas. Paģiras var ilgt līdz 24 stundām. Tāpēc vislabāk tās pārdzīvot vienkārši izguļoties.

Īpaša paģiru diēta

Lai cīnītos pret paģirām, izmantojiet šādus produktus:

Piparmētru, melisas, māteres un kumelīšu novārījumi labvēlīgi iedarbojas uz organismu, paātrina toksīnu izvadīšanu;

Vistas buljons, olas un vārītas zivis palīdz cīnīties ar vieglām paģirām – olbaltumvielas un vitamīni palīdz aknām atgūties;

Kompoti un smūtiji ir vitamīnu bumbas, kas uzlabo vispārējo organisma stāvokli;

Tēja ar ingveru un citronu palīdzēs ātri atvieglot nepatīkamo stāvokli: noņems sliktu dūšu, trauksmi un nespēku.

Gadījumi, kad obligāti vērsties pie ārsta

No paģirām nemirst. Bet no saindēšanās ar alkoholu – gan! Problēma ir tā, ka var būt grūti noteikt atšķirību starp šiem diviem stāvokļiem. Bet jūs varat. Nekavējoties zvaniet 113, ja dzerošajai personai ir šādi simptomi kā:

  • Apjukušas apziņas stāvoklis (cilvēks neatbild uz jautājumiem, nevar saprast, kur atrodas).
  • Vemšana, ko nevar apturēt un kas neļauj dzert ūdeni (uzreiz atkal jāvemj).
  • Lēna elpošana – mazāk nekā 8 elpas minūtē.
  • Neregulāra elpošana ar vairāk nekā 10 sekundēm starp ieelpām.
  • Ļoti bāla, teju zilgana āda.
  • Samazināta ķermeņa temperatūra.
  • Ģībonis, no kura nav iespējams atgūties. No malas skatoties var izskatīties, ka cilvēks vienkārši “aizmidzis” un viņu nav iespējams pamodināt.

Un tikai tad, ja nav bīstamu simptomu, jūs varat mēģināt pārspēt paģiras ar improvizētiem līdzekļiem. Diemžēl nav zāļu, kas varētu nekavējoties atbrīvot no paģirām. Tomēr ir veidi, kā nepatīkamo periodu pārdzīvot mazāk sāpīgi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment